Регистрация

Регистрирай се Вход

Orange.bg

Компания

Блог За нас Контакти

Студентски заем за кандидат-магистри във Великобритания

Study Abroad 18/12/2015 Лора Лалова

Master_UK.png

За първи път британското правителство ще предостави възможност на кандидат-магистри да финансират програмата си с помощта на студентски заем, отпускан от Department for Business Innovation and Skills на Острова.

Основната цел на тази финансова подкрепа е да насърчи младите хора да продължат образованието си във Великобритания и да улесни техния достъп до програми за последваща квалификация. Със започването на академичната 2016/17 година студентите от страните-членки на Европейския съюз ще могат да кандидатстват за заем в размер до 10 000 британски лири. Кандидат-магистрите ще могат сами да преценят как да инвестират отпусната сума – за покриване на таксата на избраната от тях програма и/или за разходи от личен характер.

Кандидатите за студентски заем трябва да отговарят на няколко критерия:

  • Кандидатите трябва да са граждани на страна-членка на Европейския съюз
  • Студентите трябва да са до 60 годишна възраст
  • Необходимо е студентите вече да са получили своята бакалавърска степен и да не са записвали магистърска програма до момента

След успешното завършване на магистратурата, студентите имат на разположение 30 години за изплащане на отпуснатия заем. Важното условие тук е те да са достигнали 21 000 паунда годишен доход преди да започне самият процес на връщане на сумата.

Несъмнено тази финансова подкрепа ще даде възможност на повече желаещи да получат магистърска степен именно на Острова. Редица от водещите британски университети определят годишната такса за магистърските си програми между 6 000 и 10 000 паунда – инвестиция, която лесно може да бъде финансирана чрез заем при изгодни за студента условия.

Друга чудесна възможност за финансиране на магистратура в чужбина е участието в Work and Travel програмата. Повече подробности и безплатна консултация с наш консултант можете да получите във всеки Orange офис!