Често задавани въпроси

За какъв период от време ще получа рифънда си?
Сам можеш да избереш колко бързо да получиш рифъда си. Ориндж предостявя следните методи за въстановяване: Check Refund и Wire Refund.

Как ще получа сумата от възстановените ми данъци?
Можеш да получиш данъците си по банков път или под формата на чек.

Мога ли да възстановя данъците си, ако нямам Social Security Card?
Да. Можем да възстановим данъците ти и без SSC, но процедурата е може да по-дълга, защото Американската Данъчна администрация трябва да провери номера ти в Social Security Administration.

Какво е W2 Форма и кога ще я получа?
W2 е формуляр, който садържа информация за заплатите и удържаните данъци на работника. Издава се от работодателя в края на годината и се изпраща до работника и Американската Данъчна Администрация.

Ако нямам W2 мога ли да върна данъците си?
Да. Можем да възстановим данъците ти дори и ако нямаш W2 форма. Ще използваме информацията от последният ти чек.

Кога е крайният срок за възстановяване на данъци?
Крайният срок за подаване на данъчна декларация е 15-ти април на годината, следваща тази на престоя в САЩ. Изпращането на декларация след тази дата може да доведе до начисляване на глоби за късно подаване и лихви. Ако все пак си закъснял или не си знаел какъв е срокът за изпращане на данъчна декларация, ние можем да подадем такава за максимум 3 години назад. Процесът за обработка на предишни години обаче може да отнеме малко повече от обичайното време.

Разбрах, че мога да получа повече данъци отколкото са ми удържани. Как става това?
Това е стимулираща програма за работещите в САЩ, от която не могат да се възползват Nonresident aliens – хора живяли и работили в САЩ по-малко от 6 месеца. Тук ще откриеш повече информация. Ако обаче си участвал в Work and Travel нямаш право на такъв чек.

Колко ще ми струва възстановяването на данъци от САЩ?
Wire Refund $ 59.95, Check Refund: $29.95 при подаване на документи, $39.95 при получаване на първи чек.
 

Имаш още въпроси?

Град, в който ще се проведе консултацията