Често задавани въпроси

Какъв процент от данъците ми мигат да се възстановят? Сумата, която ще ти бъде възстановена зависи от общия ти приход и общия платен данък за съответната финансова година. Orange ти предоставя напълно безплатен калкуларатор, където лесно, бързо и без да предоставяш лични данни можеш да сметнеш очакваната сума.

Колко време отнема възстановяването на данъци от Великобритания? Средното време за обработка на документите е около 3 месеца от датата на изпращане на документите.

Какви документи са необходими, за да възстановя данъците си? Ще ти трябват копие на документ за самоличност; Копие на National Insurance Number (Осигурителен номер); Форма Р45 или Р60.

Как ще получа парите си? Под формата на поименен чек, който можеш да осребриш с нас след това.

Мога ли да си върна данъците, ако нямам всички необходими документи? Да, но имай предвид, че процедурата ще отнеме повече време.

Мога ли да кандидатствам за две години наведнъж и какви документи са ми необходими? Може, трява да предоставиш всички форми Р45 и /или Р60, както и информация за пребиваването ти във Великобритания.

Нямам осигурителна карта, но си знам номера. Мога ли да си върна данъците? Накратко - да. Имай предвид обаче, че процедурата може да отнеме повече време.

Ако съм работил при повече от един работодател, какви документи трябва да предоставя? Р45/Р60 от всички работодатели, осигурителен номер и документ за самоличност.

Подадох документите си, но възникна проблем - може ли да ми помогнете? Да, свържи се със своя Orange консултант за съдействие.

Кога мога да кандидатствам за възстановяване на данъци? Можеш да подадеш документи непосредствено, след като се прибереш в България. Ако планираш ново заминаване за Великобритания в същата финансова година, по-добре е да изчакаш тя да приключи и тогава да подадеш документи.

Работил съм във Великобритания като самоосигуряващ се. Какво трябва да направя? Най-добре е да се свържеш с консултантите на Orange, които могат да направят точна калкулация на възможния refund.

Имам регистрация като самоосигуряващ се, но не съм работил като такъв. Мога ли да си върна данъците? Да. Просто се свържи с Orange консултант.

Имаш още въпроси?

Град, в който ще се проведе консултацията