Актуално за COVID-19 и участието в Work and Travel

bookmark Студентска бригада
date_range 03/15/20

❗️Актуално за COVID-19 и участието в Work and Travel❗️

До отмяна на извънредното положение офисите на Ориндж остават затворени. Консултантите ни са на линия по телефон, имейл или за скайп среща, за да могат всички наши кленти да получат необходимото съдействие.

Обновена на 23 юни 2020 г. в 09:30 часа

С огромно съжаление ви информираме, че с декрет на президента на САЩ от 22 юни 2020 е спряно издаването на J1 визи до 31.12.2020г. Пълният текст на документа можете да прочетете ТУК.

Заповедта влиза в сила на 24.06.2020г. Участниците по програми, свързани със засегнатите категории, които имат издадени визи към 24.06.2020г., могат да пътуват и влязат на територията на САЩ от страни извън Шенген, Великобритания и Ирландия.

Ние в Orange, партньорите ни и стотиците работодатели, с които работим продължаваме дълбоко да вярваме в огромните ползи, които програмата за културен обмен дава.

Обслужващият ви офис ще се свърже с вас за допълнителна информация и детайли.

Обновена на 11 май 2020 г. в 15:30 часа

Офисите на Ориндж отварят на 13 май

Задължителни предпазни мерки съобразени с изискванията на МЗ за посещение на Ориндж офис.

Предравително записан ден и час за посещение, уговорено с Ориндж консултант.

Носенето на защитна маска при посещение на обекта.

Всеки обект е снабден с дезинфектант и се поддържа спрямо мерките за хигиена.

*Забележка - Лица без предпазни маски и уговорен ден и час за среща няма да бъдат допускани в обекта.

Обновена на 07 май 2020 г. в 15:30 часа

ВАЖНО!

На 11 май 2020 г. се очаква Държавният департамент на САЩ, да излезе с официална информация, която да обнови настоящите регулации на програмата Work and Travel 2020. Пълната и потвърдена информация ще бъде споделена още на 12 май.

Обновена на 16 април 2020 г. в 10:30 часа

Във връзка със зачестилите запитвания по отношение на Coronavirus stimulus checks, ние от Ориндж, както и нашите партньори искаме да изясним, че J1 студентите НЕ отговарят на изискванията за получаване на съответната помощ.

Не отговаряте на условията за плащане на помощ, ако някое от следните важи за вас:

Taxpayers likely won't qualify for an Economic Impact Payment if any of the following apply:

Your adjusted gross income is greater than

$99,000 if your filing status was single or married filing separately

$136,500 for a head of household

$198,000 if your filing status was married filing jointly

You can be claimed as a dependent on someone else’s return. For example, this would include a child, student or older dependent who can be claimed on a parent’s return.

You do not have a valid Social Security number.

You are a nonresident alien.

You filed Form 1040-NR or Form 1040NR-EZ, Form 1040-PR or Form 1040-SS for 2019.

Официална информация по въпроса може да откриете тук:

https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payment-information-center

Обновена на 16 април 2020 г. в 10:00 часа

Следвайки инструкциите и изискванията на Държавния департамент на САЩ*, спонсориращите организации, с които си партнираме, решиха да отложат старта на програмата Work and Travel до 1 юни 2020г.

Това ще осигури достатъчно време на студентите, които още не са кандидатствали за своята J1 виза, както и на нас от Orange, за да планираме промяната в полетите за тези, които вече имат закупени самолетни билети.

Напомняме ти да следиш редовно email адресът, който си ни предоставил за комуникация, за да не изпуснеш важна информация от работодателя ти в САЩ или от своя спонсор!

Ние също ще те държим в течение на сайта ни и във Facebook страницата ни за настъпващите промени. Всички работим за нормалното провеждане на програмата и към момента няма основателни притеснения за обратното.

*Държавният департамент на САЩ (Department of State) администрира и регулира програмата Work and Travel, както и спонсориращите организации, свързани с нея.

Обновена на 30 март 2020 г. в 19:00 часа

Днес, 28 март, на редовен брифинг на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 бе отправен журналистически въпрос относно програмата Work and Travel. Председателят на оперативния щаб, въпреки липсата на компетентност по този въпрос, отговори по шеговит, крайно неподобаващ и объркващ начин. В тази връзка бихме искали да заявим, че няма официално решение от нито една институция, компетентна да ограничи свободата на движение на хора, конкретно насочена към участниците в Work and Travel програмата. Липсва подобно решение на министъра на здравеопазването, нещо повече, Държавният департамент на САЩ, който регулира програмата, спонсориращите организации, работодатели в САЩ и всички, свързани с нея, заявяват подкрепата си. Всички ние работим за нормалното провеждане на програмата, въпреки очакваното отлагане на старта ѝ. Уверени сме, че програмата за културен обмен, с повече от 50 годишна история, ще надделее и тази пречка. Вярваме, че свободолюбивият и предприемчив американски дух, на който и програмата Work and Travel учи, ще намери различен подход за справяне с вируса. Orange Education

Обновена на 16 март 2020 г. в 18:00 часа

Ако си имал насрочена дата за интервю в перода 16-23 март и се нуждаеш от международния си паспорт - можеш да се обърнеш към своя консултант за съдействие.

За да погнем взетите мерки да дадат резултат, Orange няма да приема клиенти в офисите си до 20 март 2020. Ако имаш нужда да се свържеш със своя консултант - използвай имейл, телефон или Facebook.

В официално съобщение Консулският отдел на Посолството на САЩ обяви, че във връзка с наложените ограничения, спират рутинните интервюта за виза за САЩ. Към момента няма точна дата, на която те ще продължат, но Консулството увери, че това ще се случи възможно най-скоро.

Заплатените такси за визово интервю ще са валидни, а подробности за процедурата по пренасрочване ще бъдат уточнени на по-късен етап.

Спонсориращите организации, с които Orange партнира, потвърдиха 11 май 2020 г. като начална дата за участие в Work and Travel програмата. Споснориращите организации, Orange, американските компании и авиокомпаниите ще направят необходимото, за да могат студентите да се съобразят с поставения срок.

Ситуацията около взетите мерки за справяне с COVID-19 е изключително динамична и тук ще поместваме информация за най-важното, което засяга участниците в програмата Work and Travel.

Програмата Work and Travel остава основен приоритет и всички партниращи организации работят за нормалното ѝ провеждане през латото на 2020.

Важно е наложените мерки за ограничаване на социалните контакти да бъдат спазвани. Това е най-ефеткивният известен начин за ограничаване на заразяването и максимално бързото възстановяване на нормален начин на живот.

Останете вкъщи. Отговорни и осъзнати.

За автора:
Elisaveta Staevska

Избрани новини

Кандидат за програма J-1, чийто спонсор е Intrax, Inc., няма да се счита за обект на спиране за влизането в САЩ
Кандидат за програма J-1, чийто спонсор е Intrax, Inc., няма да се счита за обект на спиране за влизането в САЩ
bookmark Студентска бригада
date_range 10/13/20
секи кандидат за програма J-1, чийто спонсор е Intrax, Inc., няма да се счита за обект на спиране на влизането в САЩ във връзка с президентска прокламация от 22 юни 2020г.
Честит 20-ти рожден ден, Ориндж!
Честит 20-ти рожден ден, Ориндж!
bookmark Студентска бригада
date_range 10/13/20
Честит юбилей!
Забраната за издаване на J1 Visa от 22.06.2020г. е отменена!
Забраната за издаване на J1 Visa от 22.06.2020г. е отменена!
bookmark Студентска бригада
date_range 10/13/20
Съдът отмени ограниченията за визи за стотици хиляди чуждестранни работници
Америка е Възможна
Америка е Възможна
bookmark Студентска бригада
date_range 04/07/20
В така динамично развиващата се ситуация, ние продължаваме напред.
Виж още новини