Кандидатстване и документи

За да участваш в WAT, трябва:

 • да си студент редовно обучение в акредитиран университет;
 • да си на възраст между 18 и 28 години;
 • да владееш английски език на средно или по-високо ниво;
 • да си готов за лято като никое досега!

Ето как би протекло участието ти в програмата до момента на заминаване, накратко:

1. Регистрация и подписване на договор

Началото на твоята програма започва с кратка онлайн регистрация, която можеш да направиш във всеки офис на Orange или от вкъщи. Регистрацията е напълно необвързваща, т.е. с попълването й не възникват твои задължения към нас.

След като завършиш регистрацията, трябва да посетиш офис на Orange, за да подпишеш договор за участие в програмата. Договорът описва в детайли ангажиментите ни един към друг. Можеш да го получиш предварително, за да запознаеш със съдържанието му и твоите родители/съветници.

С идването си до офиса ни, трябва да ни предоставиш:

 • 1 копие от международен паспорт – ако нямаш достъп до скенер, можеш да ни донесеш паспорта си в оригинал. Ние ще го „снимаме” и ще ти го върнем;
 • 1 копие от всички предишни визи за САЩ (ако имаш издавани такива);
 • 1 актуално уверение, че си студент редовно обучение през текущата учебна година, издадено от университета, в който учиш;
 • Студентска книжка в оригинал – ние ще направим копие на място в офиса на Orange;
 • 1 копие на офертата ти за работа, на бланка на нашите партньори Intrax (ако си участник в Self-arranged опцията на програмата);

Важно е да знаеш, че можеш да подпишеш договор, без да имаш на момента всички необходими документи за участие в програмата.

2. Първа вноска

За първи път предлагаме най-гъвкавите си условия за плащане на програмата – на до 8 равни месечни вноски. При това разсроченото плащане е без никакво оскъпяване или скрити условия. А при цени започващи от $79.95/месец на кой не би му се искало вече да е WAT лято 2018!

3. Получаване на оферта за работа

Ако участваш в WAT със собствена оферта за работа (опция Self-arranged), то сега е моментът да ни я предоставиш. Ние ще я изпратим на спонсориращата организация заедно с всички необходими за програмата документи, за да бъде проверена и потвърдена. Така ще си допълнително подсигурен, че отиваш на добро място.

Ако участваш в програмата WAT Premium Placement и искаш да получиш оферта за работа от нас, то това може да се случи по един от следните начини:

 • При посещение на Job Fair - вече получилите огромна популярност срещи с американски работодатели, ти дават възможност лично да разговарящ с бъдещия си работодател и да го разпиташ в най-големи детайли за работата, района и възможностите за забавление;
 • При участие в Skype Fair - организирани в твоя Orange офис интервюта по Скайп с избрания от теб работодател. Това е лесен и бърз начин да опознаеш бъдещия си работодател и да го разпиташ за всичко, което те интересува за избраната от теб работна оферта;
 • Избор на оферта от Job Shop - ограничен списък с оферти, при който работодателите разчитат на нас и нашата преценка при наемането на студенти. При тази опция не разговаряш с работодател, а с представител на Orange, който съобразява едновременно твоите и на работодателя изисквания, и преценява дали си подходящ за избраната от теб работна позиция;

В избора си на оферта можеш да разчиташ на съветите на нашите колеги – повечето от тях дългогодишни консултанти и участници в WAT, защото в разнообразието от оферти можеш да се загубиш. Колегите ни ще ти помогнат да прецениш кое е по-добро за теб – Maine или Massachusetts, Florida или Alaska, Wisconsin Dells или York, увеселителен парк или хотел, Skype Fair или Job Fair и т.н. Ще ти съдействат със съвет, отзиви за избрания работодател и мнение!

4. Резервация на самолетен билет

След като си получил оферта за работа, е време да планираш заедно с наш консултант своето пътуване и да резервираш самолетния си билет. Колкото по-рано го направиш, толкова по-евтин ще е той.

5. Кандидатстване за виза

След като получим твоето разрешително за работа, DS-2019, е време да подготвим документите ти за кандидатстване за виза. Ние ще сме с теб на всяка стъпка, а процесът е бърз и лесен, ако следваш инструкциите и съветите ни.

6. Връзка с теб

Нещата за нас не приключват със заминаването ти в САЩ. По време на престоя си там можеш да разчиташ на нас и нашите американски партньори. За целта ние сме постоянно на разположение по имейл и телефон, а използвайки своя личен профил в my.orange.bg, можеш да се свързваш директно със своя Orange офис.

Имаш още въпроси?

Град, в който ще се проведе консултацията