University of Northampton

University of Northampton
University of Northampton in Нортхамптън, Англия
Град, в който ще се проведе консултацията

За University of Northampton

University of Northampton получава пълен университетски статут през 2005г, но историята му е много по-дълга. Университетът се ражда от обединението на три колежа – Техническият колеж на Нортхемптън (основан през 1924г.), Училището по изкуства (отворило врати през 1937г.) и Колежът по педагогика (открит през 1972г. от Маргарет Тачър).

Академичната структура на University of Northampton се състои от икономически факултет, педагогически факултет, факултет по обществено здраве, факултет по природни науки и технологии, факултет по социални науки и факултет по изкуства. Университетът разполага с два кампуса, в които през годините са инвестирани милиони британски лири. На разположение на студентите са обширни библиотеки с богат фонд, компютърни зали, студия, иновативни учебни зали и лаборатории. Учебното заведение предлага на своите студенти отлични възможности за стажове и съдействие за намиране на работа.

Възпитаниците на University of Northampton са над 13 000, 11% от които са чужденци. В класациите университетът е сред първите 20 висши учебни заведения по удовлетвореност на студентите от нивото на обучение, и на престижното второ място по отношение на специалности в сферата на изкуството и дизайна е на престижното второ място. През 2012г. успешно заема първа позиция по процент на реализирали се бакалаври.

Градът Нортхемптън предлага на жителите и гостите си чудесен баланс между спокойствието и сигурността на провинцията и градския начин на живот с богата театрална сцена, концерти, фестивали, културни и спортни събития, нощни клубове и магазини. Доброто разположение на университета улеснява достъпа на студентите до забавления и туристически атракции в недалечните Лондон, Оксфорд, Кеймбридж и Бирмингам.

12 850
студенти
2010
международни студенти
3 години
продължителност на бакалавърска програма

University of Northampton - кандидатстване и изисквания

Необходими документи за бакалавърска програма:

1.
IELTS - 6.0
2.
Диплома за завършено средно образование - 4.50


Необходими документи за магистърска програма:

1.
IELTS - 6.5
2.
Диплома за завършено средно образование
Такси и стипендии

Програма Такси
Бакалавърска програма 9,250 GBP на година
Магистърска програма 6,500 - 10,000 GBP на година

Специалности

Major title

0%
thumb_up
Удовлетвореност на студентите
0
monetization_on
Заплата след завършване
0%
work
Продължаване на обучението или започване на работа

Галерия на University of Northampton