University of Essex

University of Essex
University of Essex in Колчестър, Англия
Град, в който ще се проведе консултацията

За University of Essex

University of Essex е създаден през 1964г., а само 23 години по-късно един от възпитаниците му – активистът и два пъти президент на Коста Рика Oscar Arias Sánchez – печели Нобелова награда за мир за усилията си за прекратяване на гражданските войни в Централна Америка. През 2010г. проф. Chris Pissarides, също възпитаник на университета, печели Нобелова награда за икономика.

Студентите оценяват образованието си в University of Essex като едно от най-добрите във Великобритания. В последното национално проучване университетът е на второ място с резултат от 92% удовлетвореност от качеството на учебните програми и преподаването. Учебното заведение попада в Топ 5 за изследователска дейност в социалните науки, заема челни позиции в ранглисти за специалности в сферата на политически науки, икономика, история, социология, спортни науки, бизнес, философия и право. Изследователската му дейност в областта на политологията е най-добрата във Великобритания.

Всички тези факти недвусмислено говорят, че за кратката си история University of Essex инвестира огромен ресурс в утвърждаването си като водеща образователна институция в сферата на хуманитарните и социалните науки. Университетът има силно развита партньорска мрежа с организации по целия свят и обогатява академичните си програми с година стаж по специалността или с обмен в учебно заведение от тази мрежа. Затова и не е изненадващ фактът, че повече от 13 000 студенти се обучават в него всяка година. От тях 45% са чужденци от 141 държави.

University of Essex разполага с три кампуса – Colchester, Loughton и Southend. Библиотеките му имат богат фонд, а специалните им колекции включват документи, книги и картини от водещи местни, национални и международни фигури, включително Зигмунд Фройд и писателката на криминални романи Марджъри Алингам.

Студентите могат да се включат в над 100 клуба, да тренират близо 40 спорта или да се посветят на друго свое хоби, като се насочат към университетския театър например.

15 370
студенти
5533
международни студенти
3 години
продължителност на бакалавърска програма

University of Essex - кандидатстване и изисквания

Необходими документи за бакалавърска програма:

1.
IELTS - 6.0
2.
Диплома за завършено средно образование - 5.20


Необходими документи за магистърска програма:

1.
IELTS - 6.0
2.
Диплома за завършено висше образование - 4.00
Такси и стипендии

Програма Такси
Бакалавърска програма 9,250 GBP на година
Магистърска програма 2,600 - 4,750 GBP на година

Специалности

Major title

0%
thumb_up
Удовлетвореност на студентите
0
monetization_on
Заплата след завършване
0%
work
Продължаване на обучението или започване на работа

Галерия на University of Essex