University of Central Lancashire

University of Central Lancashire
University of Central Lancashire in Престън, Англия
Град, в който ще се проведе консултацията

За University of Central Lancashire

Университетът се нарежда сред най-многобройните образователни институции в страната и се радва на вековна история. Създаден е през 1828 година и от тогава до днес се е разрастнал с кампуси в Кипър и в два други града във Великобритания, в допълнение към централния кампус в Престън, графство Ланкашир.

Департаментите към университета са 21 и предлагат разнообразие от програми, като голяма част от тях включват проучвания и академични изследвания. Сред водещите специалности се нареждат: Криминалистика (Топ 10), Инженерство (Топ 15), Медицина, Архитектура, Маркетинг и други.

Благодарение на мрежата от 125 партниращи организации, студентите имат възможност да направят студентски обмен по програма Erasmus+ или да участват в професионално обучение в различни точки на света по време на обучението си.

През септември 2019г. ще отвори врати новият Иновативен център по инженерство, оборудван със специализирани лаборатори, помещения за лекции и споделено учене и четири авиационни тренажора. Кампусът ще се разрастне с още един нов студентски център през 2021г.

Градът е с население около 142 000 души и се намира в северната част на страната, в близост до Ливърпул и Манчестър. Богат е на древноримска история и е сред първите индустриално развили се градове в страната, построявайки първата магистрала във Великобритания.

24 160
студенти
2416
международни студенти
3 години
продължителност на бакалавърска програма

University of Central Lancashire - кандидатстване и изисквания

Необходими документи за бакалавърска програма:

1.
Диплома за завършено средно образование - 5.00
2.
IELTS - 6.0


Необходими документи за магистърска програма:

1.
Диплома за завършено висше образованиe - 5.00
2.
IELTS - 6.0
Такси и стипендии

Програма Такси
Бакалавърска програма 9,250 GBP на година
Магистърска програма 6,700 GBP на година

Галерия на University of Central Lancashire