The Sheffield University

The Sheffield University
The Sheffield University in Шефийлд, Англия
Град, в който ще се проведе консултацията

За The Sheffield University

Sheffield University е сред топ 100 на най-добрите университети във Великобритания. С фокус към международните студенти в него се изучават над 25000, от които повече от 10 000 международни и европейски студенти. Като член на университетската група Ръсел, той е сред водещите в областта на изследванията. В допълнение се гордее с няколко нобелови лауреати и отличието на Кралица Елизабет.

В стратегическото си планиране Sheffield University е записал неща като това да предлага високо качество образование и студентски опит, изграждане и поддържане на връзки с публичния и частния сектор, които да са ползотворни и за двете страни.

Университетът се намира само на час път от Манчестър, който е 9-ия по големина град във Великобритания. До него може да се стигне с влак, който минава на всеки 30 минути. Непосредствено до града Sheffiled се намира и природен парк с 4 пъти големината на природен парк Витоша, където често студентите обичат да правят дневни и полудневни разходки.

Sheffield University предлага, както бакалавърски, така и магистърски програми. Разнообразието е богато и достига до над 370 различни специалности. Много от тях продължават четири година, като в третата се дава възможност на студентите да прекарат една година в партниращ университета из целия свят или да стажуват по специалността. Често тези стажове са платени, като заплатата вариара средно между 14 до 19 хиляди паунда за целия период. Някои от компаниите, в които можеш да стажуваш са добре познати световно известни имена, като: aZeneca, Deloitte, Ernst & Young, ESPN, Fujitsu, IBM, the NHS, Rolls-Royce и Unilever. Ако стажа не ти е достатъчен и възнамеряваш да работиш докато учиш, това е възможно. Помощ с намирането на работа помага и университета през така наречения jobshop.

28 715
студенти
7800
международни студенти
3 години
продължителност на бакалавърска програма

The Sheffield University - кандидатстване и изисквания

Необходими документи за бакалавърска програма:

1.
IELTS - 6.5
2.
Димплома за завършено средно образование - 5.20


Необходими документи за магистърска програма:

1.
IELTS - 6.5
2.
Диплома за завършено висше образование - 5.20
Такси и стипендии

Програма Такси
Бакалавърска програма 9,250 GBP на година
Магистърска програма 6,000 - 12,000 GBP на година

Галерия на The Sheffield University