Nottingham Trent University

Nottingham Trent University
Nottingham Trent University in Нотингам, Англия
Град, в който ще се проведе консултацията

За Nottingham Trent University

За 2019 Nottingham Trent University е обявен за „Университет на годината 2019“ от The Guardian University Guide. Също така получава TEF Gold – най-високият ранк от правителственото оценяване за качество на преподаването и удовлетвореност на студентите.

В Nottingham Trent University учат около 28 000 студенти от над 150 държави, между които се провокира културен обмен благодарение на „Global Lounges“ и събития като „Global Week” в рамките на университета.

Благодарение на изградената мрежа от партниращи организации, студентите имат възможност на професионално обучение или студентски обмен (програма Erasmus+) в различни точки на света.

Nottingham Trent University е основан през 1992 г., но историята му започва през 1843 г. с Nottingham Government School of Design, което е част от университета и до днес.

Освен в сферата на изкуствата, университетът се развива и в направленията: архитектура, право, бизнес, журналистика, наука и устойчиво развитие.

Градът с население от близо 330 хил. души (от които 60 хил. студенти) носи духа на легендата, с която е известен – тази за Робин Худ. Освен че е оживен студентски град, Нотингам има отлична транспортна мрежа, която го свързва с Лондон (на 200 км.), Бирмингам (72 км.) и Манчестър (90 км.)

28 000
студенти
2300
международни студенти
3 години
продължителност на бакалавърска програма

Nottingham Trent University - кандидатстване и изисквания

Необходими документи за бакалавърска програма:

1.
Диплома за завършено средно образование - 5.00
2.
IELTS - 6.0


Необходими документи за магистърска програма:

1.
Диплома за завършено висше образованиe - 4.50
2.
IELTS - 6.5
Такси и стипендии

Програма Такси
Бакалавърска програма 9,250 GBP на година
Магистърска програма 5,300 - 18,000 GBP на година

Галерия на Nottingham Trent University