Northumbria University

Northumbria University
Northumbria University in Нюкасъл, Англия
Град, в който ще се проведе консултацията

За Northumbria University

Northumbria University е изследователски университет с бизнес насоченост, който има отлична репутация заради високите си академични постижения. Университетът е с дълга история и традиции и е наследник на основания през 1880г. Rutherford College.

Northumbria University разполага с три кампуса в Североизточна Англия. Най-големият, City Campus, е в сърцето на Нюкясъл. Вторият, Coach Lane Campus, е разположен на 3 мили от основния, като е подсигурен безплатен транспорт между двата. Студентите, избрали обучение в сферата на финансите, са базирани в London Campus, където имат непосредствен досег със света на бизнеса.

Голямо признание за университета е присъствието му сред топ 10 в класацията за успешно реализирали се дипломирани студенти. Всеки девет от десет завършили започват работа по специалността си в първите шест месеца след края на обучението си. През 2014г. Times Higher Education Student Experience Survey отрежда на Northumbria University престижното 21-во място от общо 111 образователни институции на Острова.

Бизнес училището си партнира с множество висши учебни заведения и привлича студенти от 136 държави. Общият брой на възпитаниците му е около 30 000, като 12% от обучаващите се са чужденци.

За пълноценното обучение и стимулиране на новаторските научни изследвания са подсигурени съвременни лаборатории, уютни класни стаи, мултимедийна техника и просторни места за отдих. Най-новият участък от City Campus печели над двадесет награди за дизайн.

За студентите, които обичат да спортуват, университетът е изградил спринт писта, зали за скуош, както и 25-метров плувен басейн. Основното спортно съоръжение е с капацитет 3 000 души. Като всяка академична институция с дълга история, Northumbria University поощрява студентската активност и ангажираност. Съществуват над 100 студентски организации, сред които клубове за чуждестранни студенти, спорт, изследователска и политическа дейност, религия и др.
26 675
студенти
3470
международни студенти
3 години
продължителност на бакалавърска програма

Northumbria University - кандидатстване и изисквания

Необходими документи за магистърска програма:

1.
IELTS - 6.50
2.
Диплома за завършено висше образование
3.
Диплома за завършено висше образованиe


Необходими документи за бакалавърска програма:

1.
Диплома за завършено средно образование - 5.00
2.
IELTS - 6.0
Такси и стипендии

Програма Такси
Магистърска програма 6,990 - 9,000 GBP на година

Галерия на Northumbria University