London South Bank University

London South Bank University
London South Bank University in Лондон, Англия
Град, в който ще се проведе консултацията

За London South Bank University

Университетът е създаден през 1892г. като политехнически институт под името Borough Polytechnic Institute. Тук за първи път започват да се преподават специалности като автомобилна механикa и ядрена енергетика, както и инженерен курс за жени. През 1992г. институтът получава университетски статут и е преименуван на London South Bank University (LSBU).

Това е един космополитен университет с над 17 000 студенти от 130 държави. 91% от обучаващите се тук са от Обединеното кралство, а студентите от други европейски държави са 12%.

Университетът притежава най-високата оценка за качество на образованието от независимата агенция Quality Assurance. Неслучайно 80% от възпитаниците на LSBU са изказали задоволство от обучението си пред National Student Survey през 2014г.

Студентите имат достъп до огромни библиотеки с над 400 000 печатни книги, 180 000 електронни списания, както и много други специализирани програми за подпомагане на научните изследвания. Студентите в медицинските и здравни специалности използват най-съвременните лаборатории с реални болнични отделения, симулация на пациенти, както и 3D методи за радиография.

Специализираните кариерни центрове помагат на учениците да открият стажове и работа на пълно и непълно работно време. На разположение на студентите са опитни съветници, както и Студентски съвет. Именно този съвет обединява редица общества, които участват в културни, политически и социални мероприятия.

LSBU разполага с няколко кампуса в близост до центъра на Лондон. Всички сгради се намират в компактен корпус в непосредствена близост до забележителности като London Bridge, Southwark, Тhe South Bank, Waterloo и Westminster. За удобството на студентите има над 20 автобусни линии, които свързват университета с останалата част на Лондон.

17 985
студенти
3000
международни студенти
3 години
продължителност на бакалавърска програма

London South Bank University - кандидатстване и изисквания

Необходими документи за бакалавърска програма:

1.
IELTS - 6.0
2.
Диплома за завършено средно образование - 4.80


Необходими документи за магистърска програма:

1.
IELTS - 6.5
2.
Диплома за завършено висше образование - 4.00
Такси и стипендии

Програма Такси
Бакалавърска програма 9,250 GBP на година
Магистърска програма 6,000 - 12,000 GBP на година

Специалности

Major title

0%
thumb_up
Удовлетвореност на студентите
0
monetization_on
Заплата след завършване
0%
work
Продължаване на обучението или започване на работа

Галерия на London South Bank University