Istituto Europeo di Design (IED)

Istituto Europeo di Design (IED)
Istituto Europeo di Design (IED) in Милано, Италия
Град, в който ще се проведе консултацията

За Istituto Europeo di Design (IED)

“Бъдещето е бяла страница, чийто дизайн може да започне още днес. А дизайнът е начин на мислене.” Това е кредото на италианското висше училище за дизайн, мода и визуални ефекти Istituto Europeo di Design. То е основано през 1966г. със седалище в Милано, а днес има филиали в Торино, Венеция, Каляри, Комо, Флоренция, Рим, Мадрид, Барселона и Сао Пауло.

Istituto Europeo di Design предлага около 29 бакалавърски програми с продължителност три години, които са акредитирани от британски университети. Портфолиото на училището включва и професионални, и магистърски курсове, тъй като мисията му е да осигурява задълбочена теоретична и практическа подготовка в сферата на модата и дизайна на всички творчески натури.

Със своя новаторски подход, модерна база и креативна атмосфера Istituto Europeo di Design ежегодно привлича 10 000 студенти от целия свят. По време на обучението си възпитаниците му имат възможност да участват в специализирани събития, модни ревюта, международни проекти и състезания, както и да работят за едни от най-известните модни къщи. Списъкът от имена включва Valentino, Max Mara, Prada, Ralph Lauren, Dolce & Gabbana, Pierre Cardin, Salvatore Ferragamo, Valentino, списание Vogue, Max, Numero, Amica Italia. Затова не е изненадващ фактът, че над 90% от завършилите модното училище се реализират успешно в професионален план.
Istituto Europeo di Design е член на Международната асоциация на университетите и колежите за изкуства, дизайн и медии Cumulus. Училището има утвърдени отношения с много учебни заведения и международни асоциации като Erasmus, Socrates, ELIA, IAA, FIYTO, IIE, EAIE и MEC в Бразилия. Сътрудничествата, изградени през годините, позволяват на студентите да получат безценен опит в рамките на един семестър в академични програми за обмен в престижни университети по целия свят, както и в други клонове на Istituto Europeo di Design.

10 000
студенти
3 години
продължителност на бакалавърска програма

Istituto Europeo di Design (IED) - кандидатстване и изисквания

Необходими документи за бакалавърска програма:

1.
IELTS - 6.0
2.
Диплома за завършено средно образование


Необходими документи за магистърска програма:

1.
IELTS - 6.0
2.
Диплома за завършено висше образованиe
Такси и стипендии

Програма Такси
Бакалавърска програма 11,000 - 15,000 BGN на година
Магистърска програма 11,000 - 15,000 BGN на година

Галерия на Istituto Europeo di Design (IED)