De Montfort University

De Montfort University
De Montfort University in Лестър, Англия
Град, в който ще се проведе консултацията

За De Montfort University

Университетът De Montfort (DMU) е държавен университет в град Лестър, Централна Англия. Намира се на 50 км източно от Бирмингам. Населението му е около 290 000 души. De Montfort University Leicester е основан още в далечната 1870г. под името Leicester School of Art. През годините институцията се развива и разширява. През 1992г. получава статут на университет под името De Montfort University, в чест на Simon de Montfort – емблематична личност за град Лестър. Кампусът се намира в близост до средновековни забележителности.

И до наши дни, DMU се слави с отлична репутация за качествено образование и отличителен характер в преподаването и научните изследвания.

Университетът предлага богат избор от подготвителни курсове, бакалавърски и магистърски специалности – към момента те са повече от 300. Академичните програми са съобразени с изискванията на индустрията, като повечето от тях имат акредитация от различни професионални организации.

Университетът е организиран в четири факултета: Изкуство, Дизайн и Хуманитарни науки; Бизнес и право; Науки за здравето и живота; Компютри, инженерство и медии. DMU е известен най-вече с творческите си специалности, като една от най-силните му програми е Архитектура. През последните години над 250 милиона паунда са инвестирани в нови сгради и съоръжения, като например Факултетът по бизнес и право, нов спортен център и др., които придават модерен облик на De Montfort University. Интересен факт е, че Министерството на образованието на Обединеното кралство присъди на институцията „златен“ рейтинг в Рамката за преподавателски постижения за 2017г., описвайки преподаването като „постоянно отличаващо се“ и „с най-високо качество, открито в сектора на висшето образование на Обединеното кралство“. Според проучване, приблизително 70% от научноизследователската дейност на университета е призната като „водеща в света“ или „международно отлична“.

Университетът има втори най-голям брой национални преподавателски сътрудници на всички университети в Обединеното кралство и е получил статут на Център за върхови постижения за обучението и в практиката на работа и подкрепата на студентите. Тази награда е дала възможност за по-нататъшни инвестиции в научни изследвания, както и изграждането на нова сграда със студия за изпълнение и репетиции.

DMU предлага настаняване в общежития, разположени в близост до самия университета.

De Montfort University е динамична институция с дълга и жизнена история за подобряване на живота на хората чрез образование.

25 000
студенти
2700
международни студенти
3 години
продължителност на бакалавърска програма

De Montfort University - кандидатстване и изисквания

Необходими документи за бакалавърска програма:

1.
Диплома за завършено средно образование - 4.50
2.
IELTS - 6.0


Необходими документи за магистърска програма:

1.
Диплома за завършено висше образованиe - 4.00
2.
IELTS - 6.0
Такси и стипендии

Програма Такси
Бакалавърска програма 9,250 GBP на година
Магистърска програма 5,300 - 9,250 GBP на година

Галерия на De Montfort University