City, University of London

City, University of London
City, University of London in Лондон, Англия
Град, в който ще се проведе консултацията

За City, University of London

City University London е основан през 1894г. До 1966г. съществува под името Northampton Institute. През същата година получава пълноправен статут на университет и се преименува на City University London. Разположен е в сърцето на Лондон, столицата на Великобритания. На 1 септ. 2016г., университетът официално стана част от University of London, един от най-старите и големи университети във Великобритания и се преименува на City, University of London.
Тук се предлагат бакалавърски, магистърски и докторски степени в следните направления: архитектура, бизнес, компютърни технологии, правни науки, музика, спорт, медицина, инженерни специалности. Не е за пропускане и фактът, че бизнес училището на City е носител на златния стандарт „triple-crown” на Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), на Association of MBAs (AMBA) и на European Quality Improvement System (EQUIS).

Университетът се класира на 40-то място за 2017г. в ранглиста на „The Complete University Guide”, също така е поставен начело в Лондон и в топ 10 по отношение на удовлетвореност от обучението във Великобритания. През май 2016-та City е номиниран на 18-та позиция от Guardian University Guide 2017 и четвърти в Лондон. Издигането му от 37-мо място е най-голямото, което университет е постигал, влизайки в челната двайсетица. Затова и 19 000 студенти от 160 държави всяка година прекрачват прага на това учебно заведение.
City, University of London прави големи инвестиции в технологични разработки. Университетът разполага и с онлайн кариерна мрежа, в която над 2 000 бивши студенти предлагат практическа помощ на настоящите. Възпитаниците му могат да участват в организираните summer school дни или да се включат в програмата Erasmus.
Студентските общности са ангажирани в широк спектър от дейности. Съществуват повече от 50 клубове и общества, разнообразни развлекателни програми и доброволчески възможности. Студентският център на City  е единственият във Великобритания, акредитиран от Institute of Customer Service.
19 000
студенти
3 години
продължителност на бакалавърска програма

City, University of London - кандидатстване и изисквания

Необходими документи за бакалавърска програма:

1.
Диплома за завършено средно образование - 5.00
2.
IELTS - 6.5


Необходими документи за магистърска програма:

1.
Диплома за завършено висше образованиe - 5.00
2.
IELTS - 7.0
Такси и стипендии

Програма Такси
Бакалавърска програма 9,250 GBP на година
Магистърска програма 8,000 - 25,000 GBP на година

Специалности

Major title

0%
thumb_up
Удовлетвореност на студентите
0
monetization_on
Заплата след завършване
0%
work
Продължаване на обучението или започване на работа

Галерия на City, University of London