Birmingham City University

Birmingham City University
Birmingham City University in Бирмингам, Англия
Град, в който ще се проведе консултацията

За Birmingham City University

Създаден е през 1843 г като Колеж за изкуства. След което през 1971 се превръща в Политехнически институт, а статуса на университет придобива през 1992 г.

Университета има три оновни кампуса на територията на Бирмингам, които помещават общо 4 факултета: Arts, Design and Media Business, Law and Social Sciences Health, Education and Life Sciences Computing, Engineering and the Built Environment

В града има още 4 други универистета, като Бирмингам Сити е втория по големина от тях и първи по брой приети международни студенти.

Имат над 130 бакалавърски програми и над 145 магистърски. През последните години са вложени над 260 млн, паунда в развиването и дострояването на кампусите, изграждане на модерни съоръжения и оборудване за различните специалности. BCU е университета с най-голямото ТВ студио разположено в медийния център, специално построен за всички специалности в сферата на медиите. Има модерни лаборатории оборудвани с най-новите технологични съоръжения и Softwareв сферата ма инжинерните науки, архитектурата и роботиката. Библиотеката наброява над 62 млн екземпляра книги, вестници, списания, файлове, учебници и разработки, до които студентите имат постоянен достъп.

Обучението е практически насочено, като целта е студентите да вляззат в професията още докато учат, повечето бакалавърски програми са с опция за 1г. Стаж. Специалностите имат акредитации от над 40 различни професионални организации. До 6 есеца лед завършване 92% от студентите си намират работа по специалността според класациите на университететите в Англия.

Също така има гаранторано настаняване в общежитията на универистета за всички новоприети студенти.

Бирмингам е втория по големина град в Англия след Лондон. Той е и втори по гъстота и прираст на населението в Англия. Градът е изключително развит, като има добре изградени транспортни връзки с другите големи градове в Кралството. Известен е и като производствен и инжинерен център, но също така голяма част от икономиката на града е насочена в сферата на услугите. Бирмингам е градът с най-голям брой заети в сферите на публичната администарция, задравеопазването и образованието и трети след Лондон и Лийдс по заетост в сферите на бизнеса и финансите. Тук са седалищата на много световнио известни компании, като например Jaguar Land Rover и Cadbury.

23 000
студенти
2000
международни студенти
3 години
продължителност на бакалавърска програма

Birmingham City University - кандидатстване и изисквания

Необходими документи за бакалавърска програма:

1.
Диплома за завършено средно образование - 4.50
2.
IELTS - 6.0


Необходими документи за магистърска програма:

1.
Диплома за завършено висше образованиe - 4.00
2.
IELTS - 6.5
Такси и стипендии

Програма Такси
Бакалавърска програма 9,250 GBP на година
Магистърска програма 6,400 - 8,500 GBP на година

Галерия на Birmingham City University