American University in Bulgaria

American University in Bulgaria
American University in Bulgaria in Благоевград, България
Град, в който ще се проведе консултацията

За American University in Bulgaria

Създаден през 1991, American University in Bulgaria (AUBG) е един от водещите университети, с важно регионално значение. Университетът следва традиционния американски модел на преподаване liberal arts.

В AUBG се обучават студенти от 40 държави, идващи от 5 континента, а повече от половината студенти са чуждестранни.

Университетът редовно заема челни позиции в официалната класация на Министерство на образованието. В последното издания специалност “Бизнес администрация” е класирана на 1-во място, а “Компютърни науки” заема 2-ра позиция.

„Liberal Arts" е уникален образователен подход, популярен в Америка. При него се изучават едновременно най - различни дисциплини (например точни и хуманитарни науки, изкуства, бизнес, икономика и др.), като същевременно се добиват задълбочени знания по избраните една или две специалности. Студентите са свободни да избират своите предмети, преподаватели и учебна програма. Класовете са малки, а студентите са в близък контакт с преподавателите. Обикновено учащите живеят заедно в университетския кампус. Една от най-вълнуващите страни на „Liberal Arts" е възможността да се практикуват широк спектър от извънкласни занятия.

4 години
продължителност на бакалавърска програма

American University in Bulgaria - кандидатстване и изисквания

Необходими документи за бакалавърска програма:

1.
Диплома за завършено висше образование




Такси и стипендии

Програма Такси
Бакалавърска програма 11,700 BGN на година

Галерия на American University in Bulgaria