Отзив от Александър

date_range 10/03/17

Условията в общежитията са доста добри и в тях постоянно кипи буйният и динамичен студентски живот на младите. След лекциите общежитията са мястото където можеш да се запознаеш с много и най-различни нови хора. От различни места, различни националности, различни нагласи, различно мислене, различни култури и т. н. Именно това на мен ми доставя най-голямо удоволствие.

На кампуса си има и спортен център към университета, който дава възможност на всеки да изпробва най-различни спортове. Дава се и възможността на всеки да запази някое от игрищата за игра с приятели когато сте свободни. Дали в почивен или делничен ден.

Библиотеката ни е на пет етажа и на всеки са поместени различните специалности, което улеснява търсенето на определени книги. Има също така и стаи, които са отворени денонощно и дават възмжността на всеки да отиде и да чете там ако му е много шумно в общежитието. Уебсайта на библитеката пък дава възможност да провериш от вкъщи дали някоя книга е достъпна или ако я няма кога се очаква да бъде върната. Също така уебсайта предоставя и голяма колекция от онлайн книги, за които не трябва да чакаш да бъдат върнати. Библиотеката е неразделна част от всеки студент когато пише есе и трябва да направи проучване. Университетът дава възможност да се учи руски, фенски, немски, мандарин, испански и италиански.

Кампусът ни е направен във формата на 5 големи квадрата. На всеки от тях има ресторанти, банки, охранителен офис, театър и център за помощ на студентите при намиране на работа. Този център е на разположение за всеки студент когато имат нужда от помощ при въпроси за интервюто за работа, за автобиографиите както дори и за намиране на работа. През есента на 2014 година се очаква университетът да завърши сградата на бизнес училището си както и разширяване на библиотеката. Из целият кампус както и в общежитията има безжичен интернет. Също така има и различни компютърни стаи, където много често студентите оформят групи за учене за да работят заедно по някой проект или есе.

Аз лично не съжалявам за изборът ми да уча в University of Essex и се радвам, че попаднах на Orange. Препоръчвам университета на всеки, които иска да се развива в сферата на счетоводството, икономиката, финансите, мениджмънта, правото, европеистиката и другите специалности посочени в уебсайта на университета. Студентските години са най-добрите за всеки и трябва да бъдат изживяни на правилното място.


Галерия:

Искам да знам повече

Получаваш първи новини за нови събития, оферти и полезни съвети директно в електронната ти поща.