Отзив от Ради - Дни на отворените врати

date_range 10/03/17

Здравейте! Казвам се Радина и съм на 17 години. Като повечето свои връстници и аз до скоро бях изправена пред един от най-важните си избори, а именно - как и къде да продължа със своето образование. При мен отговорите на тези въпроси дойдоха почти ръка за ръка. Тъй като специалността, която искам да следвам (Events management), не се преподава в българските университети, единствената ми възможност да се развивам в тази сфера се оказа в чужбина. При проучванията си установих, че специалността се предлага основно в университети във Великобритания. Това и фактът, че висшето образование там е доказано отлично, ме насочи именно към британските университети.

Моят избор на университет

След като вече се бях спряла на няколко университета, се заех с активното им проучване и някак инстинктивно откроих един от тях като свой фаворит – University of Surrey. По време на едно от честите си посещенията на уебстраницата на университета попаднах на обявление за Open days, което ме заинтригува. Възможността да посетя университета на живо, да се разходя из кампуса, да разговарям с преподавателите и да се докосна до студентския живот там ми се стори идеалният начин да се уверя в избора си, преди да кандидатствам в университета.

Ден на отворените врати

В кампуса на University of Surrey влязох с огромни очаквания, безброй въпроси и известни съмнения и излязох безкрайно впечатлена, с отговори на всичките си въпроси, научила изключително много и убедена, че това е мястото за мен. От топлото посрещане до готовността на студентите, преподавателите и всички, представляващи университета, да помогнат – атмосферата беше като в едно голямо семейство и вярвам, че тя е такава и за студентите, които учат там. Различните лекции, разговори и мероприятия, които бяха организирани ми дадоха възможността не просто да намеря отговори на въпросите, които имах, но и да науча още много за специалността, за кампуса и университета, за студентския живот и за градчето Гилфърд, в което се намира университетът.

След лекцията, на която преподаватели представиха избраната от мен специалност, методите на преподаване, начина на протичане на курса и същността на професията на един организатор на събития, всички мои съмнения относно специалността изчезнаха. Изключително силно ме впечатли отношението към студентите и между самите студенти и фактът, че от първия до последния ден в University of Surrey студентите са обгрижвани и подпомагани. Убедих се и в мотото на университета – “Wonderful things happen here”, с което мога напълно да се съглася. Шансът да седя в учебните зали, да се разхождам из зеления, просторен и модерен кампус, да разговарям с преподавателите, да вляза в общежитията и да видя градчето, в което може би ми предстои да живея, беше неповторим.

Преди да посетя University of Surrey, университетът заемаше челна позиция в списъка ми. След посещението ми изборът пред мен е ясен - University of Surrey без всякакво съмнение е университетът, в който искам да уча. За мен лично приключението на Open days подейства изясняващо – всички съмнения и колебания, които имах относно специалността, университета и града, вече ги няма.

Подейства ми също така и мотивиращо и горещо съветвам всеки бъдещ студент да посети избрания/те от него университет/и по време на дните на отворените врати, ако има тази възможност.Това е шанс за бъдещия студент да се запознае лично с всичко, касаещо университета, да се потопи в атмосферата му, да почерпи опит от първо лице от учещите в момента студенти и сам да прецени дали това е правилното място за него - шанс, който не е за изпускане!

Искам да знам повече

Получаваш първи новини за нови събития, оферти и полезни съвети директно в електронната ти поща.