Френската езикова ваканция на Бианка

date_range 10/03/17

Здравейте Orange:)

Благодаря много за прекрасното преживяване! Откакто се върнах от Ница съм нов човек! Заминах една неделя през август от летището в София малко предубедена, но... напразно! Оказа се чудесно!

На летището бях посрещната от "домакинята" ми във Франция, която беше довела и бъдещата ми съквартирантка ‐ Бети. На следващата сутрин тя ни закара до училище и ни даде доста полезна информация. И двете бяхме нови в училището, но бързо си намерихме приятели. След начален тест бяхме разпределени в групи, според нивото си. Освен това предоставиха възможност на по‐напредналите като мен да изберат курс по интереси (в моя случай ‐ журналистика). И двете ми преподавателки бяха много компетентни, разбрани, мили и дори чаровни. Помогнаха ми не само с езика, но и с много допълнителна информация за Франция и нейните обичаи, както и за уникалния начин на живот в Ница.

Вечерите прекарвах със съучениците и приятелите си в училище. Това беше шанс за мен да опозная, поне малко, и други култури и любопитни подробности за държави, не само от Европа, но и от целия свят! Не след дълго се потопих изцяло в обстановката, сприятелих се с много нови хора... Дори свикнах всеки ден да виждам усмивката на продавача, от който си купувах плодове или на шофьора на автобус, спрял да ме изчака (благодарение на него не закъснавах толкова често за училище:).

Единственото, което не ми допадна беше множеството ученици, които разговаряха помежду си на родния си език или на английски. Мисля, че това беше пречка за тях да свикнат с езика, но за мен, тъй като бях единствената българка, беше начин да упражня фрази на английски, немски, испански, дори полски. Речника ми се обогати неимоверно, а и свикнах с прекрасния френски с безупречен акцент, който не бих могла да чуя от учителите си в България. Но макар и весело и ползотворно, изпълнено със смях, слънце, плаж и много шеги на френски, времето ми там свърши. Беше ми много трудно да се разделя с всички и най‐вече с великолепната вечеря на моята "френска майка"...

Две седмици след пристигането ми в Ница се сбогувах с този великолепен град със сълзи на очи... Така че, моля ви, съветвайте вашите бъдещи клиенти да заминат за възможно най‐дълго време, няма да съжаляват!

Благодаря отново!


Галерия:

Искам да знам повече

Получаваш първи новини за нови събития, оферти и полезни съвети директно в електронната ти поща.