Здравейте, WAT маниаци! :)

Ако търсите място, на което да се забавлявате - бригадата е вашето решение! Ако търсите място, на което да изкарате пари, САЩ е мястото! Ако търсите място, на което да станете най-добрия летец - Америка ще ви помогне!
Общо взето, за каквото и да отидете в Америка, ще го намерите! Аз лично отидох, защото още от малка съм искала да ида в Ню Йорк, и ето, че тази малка мечта ми се сбъдна!

Междувременно се запознах с много готини хора от цяла източна Европа, от Америка, от Ямайка, от Филипините.... Изключително интересно е да се запознаеш с културите на толкова много и различни страни! Вече мога да разбирам сръбски език, македонски, малко от чешкия и мога да броя до 100 на румънски. Може да ви се струва странно, но цяло лято, прекарано с толкова много и интересни личности е голямо предизвикателство!
Масачузец е един от най-старите щати в САЩ, там се намира и Бостън, който е най-старият град, с най-богата културна история. Градът е в стил европейски град и е много красив! Имах възможност и да видя Харвард, с което не всеки може да се похвали :)

Аз работих на Кейп Код, обиколих целия полуостров, много е красиво и интересно, пътищата са много дълги, колите им са много бързи :)
Колегите ми бяха доста широко скроени, забавни и готини :) Най-много ме впечатли това, че американците там знаят, че идваш от друга далечна държава и изслушват с голямо търпение това, което искаш да кажеш, защото имат предвид езиковата бариера, която ви разделя. За тези от вас, които са несигурни в английския си, ще ви кажа, че Кемал от Турция, който беше за втори път там, изобщо не можеше да говори английски, и въпреки това не му пречеше да изкара едно страхотно лято с нас! Джейкъб от Чехия е ходил в Ню Йорк да учи английската граматика, но и на него не му се отдаваше особено да води свободно разговор. Но мениджърите и шефовете нямат проблеми с това, тъй като са наясно със затрудненията, които някои от нас може да имат.

За работата мога да кажа, че не е особено трудна, а и все пак за една седмица се свиква :) Втора работа се намира лесно, особено ако е в началото на сезона.
Най-интересният за мен в Америка беше Ню Йорк. Радвам се, че имах възможност да отида там и съм страшно благодарна на Orange, че ме окуражиха и ми помогнаха да отида и да видя града, който никога не спи :) Тук трябва да отбележа, че екипът на Orange е просто най-добрия, нямам абсолютно никакви оплаквания и забележки, винаги реагират по най-бързия и ефективен начин, интересуват се от участниците, поддържат връзка с тях, решават проблемите с максимални усилия.. Наложи ми се да отложа полета си, защото изпуснах самолета от JFK в New York, но Деси и Стела от офиса при НДК веднага се свързаха с родителите ми и уредиха да летя със следващия самолет... Страшни са и двете в това отношение :)

Така че dig deeper people! Your summer will be unforgettable!

За каквото и да отидете в Америка, ще го намерите!
Нели Гацовска
Студент