Здравей, Мадлен!

Като цяло съм много доволна от избора си - първоначално като пристигнах в Рединг останах с впечатлението, че е малък град и донякъде се притеснявах, че ще е дори скучен, защото колкото и да съм тук за да уча, човек има нужда от разнообразие, а и не съм свикнала да живея в провинциален град.

Но се оказа точно обратното- градчето е малко, но много китно, лесно се стига до Лондон и до 2 големи летища в околността на Лондон (Heathrow and Gatwick) и през учебната година е пълно с млади хора, а местните са много мили и дружелюбни. Тук човек има всичко, което може да иска на една ръка разстояние и в същото време не е прекалено шумно и пренаселено.

Кампусът на университета е уникален - можеш да намериш всичко необходимо, без да се налага да се ходи до центъра на града. На мен лично много ми харесва, че всички сгради, които са към университета са на едно място и не са разпръснати из целия град, но кампусът в никакъв случай не е малък (първите 2 седмици най-добрият ти приятел е подробната карта на кампуса, защото иначе няма шанс да стигнеш за лекциите си навреме).

Професорите са много добри професионалисти и предоставят информацията по много достъпен начин, винаги са насреща, ако имаш нужда от помощ и са готови да ти предоставят допълнителна информация, ако се интересуваш повече от дадена тема. Специалността ми (Biological sciences) позволява да изучаваш много различни предмети от различни сфери, свързани с биология и дори медицина. Но няма да лъжа наистина е трудно, но не невъзможно. Тъй като имам доста предмети, а почти всички предмети са свързани с упражнения, денят ми започва в 9 и приключва към 18 с един час почивка на обяд, като се редуват лекции с лабораторни упражнения. Но пък освен събота и неделя, почивам и сряда, което според мен балансира доста добре нещата.

Хората, с които се запознах също са страхотни. Има и много българи, но в моя курс преобладават англичани. Всички са изключително мили и винаги са насреща да помогнат, ако изпитваш някакви трудности.

Поздрави,
Ани Табакова

Отзив от Ани
Ани Табакова
University of Reading