Опазване на морски костенурки, Индонезия

Опазване на морски костенурки, Индонезия
Опазване на морски костенурки, Индонезия in Нуса Пенида, Индонезия
Град, в който ще се проведе консултацията

Повече за Опазване на морски костенурки, Индонезия

Местоположение Нуса Пенида, Индонезия
Цена 693.00 EUR
Настаняване Включено в цената
Храна Включена в цената
Посрещане Включено в цената.
Стартови дати През цялата година в зависимост от индивидуалните предпочитания и свободно време. Пристигане в неделя.

Цената включва

Организаторите посрещат доброволците на летище Denpasar International Airport.

Консервационният център разполага със собствена къща за настаняване. По време на доброволческия си проект ще делиш стая с други доброволци.

Осигурен е пълен пансион (закуска, обяд и вечеря).

За проекта

Знаеш ли, че костенурките са едни от старите същества на земята? Влечуги са, но от симпатичните :). Можеш да ги срещнеш почти по цялото земно кълбо, в гори и води, стига да не е твърде студено - не си падат по зимните спортове. Дълголетни са, но можем да спорим дали това се дължи на диетата им, защото някои са вегани, а други предпочитат месцето.

Морските костенурки са седем вида, като шест от тях са застрашени от изчезване - за съжаление, дейността на Homo sapiens е основната причина за това. Голяма част от популацията става жертва на т.нар. съпътстващ улов, на бракониерство и нелегална търговия с яйца, месо и коруби. Застрояването на плажните ивици (където костенурките се размножават, но само ако никой не ги безпокои), затоплянето и замърсяването на океана са другите огромни заплахи пред оцеляването на тези морски влечуги. Щом четеш тези редове, значи те е грижа.

А знаеш ли къде се намира Нуса Пенида? На 45 минути с лодка от остров Бали. На този малък, но очарователен остров е и консервационният център за морски костенурки, в който сам или заедно с приятели можеш да доброволстваш. Проектът има нужда от хора с големи сърца, които да се грижат за питомците в центъра и да помагат в събирането на ценна информация за популацията на костенурките.

Дейностите, в които доброволците ще вземат участие, включват индентифициране на видовете костенурки, мониториране на гнезда и яйца, наблюдение на новоизлюпените, за да е сигурно, че ще стигнат до водата.

Освен че ще си въвлечен в една толкова отговорна задача като опазването на биологичен вид, ще можеш да вземеш активно участие и в преподаването на английски език на деца от местното училище.

Програмата ще ти предостави и разнообразие от странични дейности. Ето някои от тях:

  • гмуркане на невероятно красиви места с кристално чиста вода;
  • разходка и пикник по белите плажове на Crystal Bay;
  • катерене до скалистите пещери на Goa Giri Putri;
  • посещение на храма Pura Penataran Ped;
  • ако си любител на фотографията, можеш да се разходиш до Puncak Mundi – най-високата точка на острова, от която се разкриват невероятни гледки;
  • не е за изпускане и водопадът Sebuluh;
  • ако не изгубиш себе си, мислите или сърцето си в красотата на острова, отдели по един следобед за малкото езеро Temling или за разходка по южното крайбрежие;

Не се колебай да ни потърсиш, ако усещаш, че Нуса Пенида е следващата ти мечтана дестинация. В блога ни можеш да прочетеш и разказ на предишни участници в този доброволчески проект. Предай нататък!

Галерия на Опазване на морски костенурки, Индонезия

Имаш още въпроси?

Град, в който ще се проведе консултацията