Консервационен център за панди

Консервационен център за панди
Консервационен център за панди in Ya'an, Китай
Град, в който ще се проведе консултацията

Повече за Консервационен център за панди

Местоположение Ya'an, Китай
Цена 886.00 EUR
Настаняване Включено в цената
Храна Пълен пансион, включен в цената
Посрещане Посрещане на летището и трансфери са осигурени от организаторите.
Стартови дати

Пристигане: в неделя.
Доброволческият проект е от понеделник до петък включително. 
Отпътуване: в събота.
 

 

Цената включва

  • Посрещане и изпращане на летище Chengdu Shuang Liu International Airport
  • Трансфер от/до летището до хостел в град Chengdu
  • Трансфер от/до град Chengdu до консервационния център
  • Настаняване (в хостел в град Chengdu и след това в хотел до консервационния център)
  • Пълен пансион (закуска, обяд и вечеря)
  • Съдействие от местен координатор по време на програмата
  • Уроци по китайски (по желание)

За проекта

Едва ли има човек, който да не изпада в умиление при вида на симпатичните черно-бели мечета, хрупащи бамбук по цял ден. Ailuropoda melanoleuca или по-известна като гигантска (голяма) панда се е превърнала и в емблема на природозащитата по света.

Да, голямата панда е застрашен от изчезване вид. В природата са останали по-малко от 1000 животни, които обитават няколко ограничени района в провинция Съчуан в Китай. Тези бамбукови островчета сред китайските планини са превърнати в резервати с цел опазването на популацията.

Да, голямата панда е изчезващ вид заради човешката дейност. Бракониерството и безконтролното изсичане на бамбуковите гори, дом на тези симпатични тромчовци, са основните заплахи пред оцеляването им. Пандите са много чувствителни към промените в местообитанието си и към присъствието на хора наоколо, затова и при намаляване на основната им храна - бамбука - гладуват и умират, без да могат да се преместят на друго място. 

През последните 2 години работата на консервационния и размножителен център Bifengxia Panda Base се увенчава с огромен успех, тъй като успява да удвои броя на обитателите си по естествен път. Значим принос имат усилията на доброволците, които всяка година подпомагат щатните служители в центъра.     

Сега сигурно ти се иска да попиташ какво точно ще правиш като доброволец. Ще бъдеш "прикачен" към щатен гледач и ще помагаш в ежедневните грижи за пандите. Това включва приготвяне на храна (ябълки, моркови и любимия им деликатес - бамбук), хранене на животните, почистване на огражденията и осигуряване на безопасността им. Възможно е да се включиш в наблюденията върху навиците и здравословното им състояние, или в оказването на медицинска помощ на спасена дива панда. Едно е сигурно - ще имаш огромни възможности да опознаеш отблизо един от силно застрашените - и особено симпатични - животински видове. 

Примерен график на едноседмична доброволческа програма:

Неделя

Пристигане в Chengdu. Посрещане на летището и трансфер до хостел в града.

Понеделник

Ще прекараш деня в град Chengdu. Сутринта ти предстои посещение в Chengdu Panda Breeding Center. Следобед ще имаш свободно време за туристическа разходка из града. Организаторите ще те изненадат с вечеря за добре дошли в местен ресторант. 

Вторник

Трансфер до консервационния център. Пътуването отнема 3 часа с автобус. Следобедът ще бъде посветен на регистрацията ти като доброволец, ще получиш идентификационна карта и униформа и ще те запознаят с естеството и особеностите на работата ти в центъра. След това, ако имаш сили и желание, можеш да се разходиш до близкия водопад. 

Сряда - петък

Ще помагаш в ежедневната грижа за пандите.

Събота

Трансфер до летището в град Chengdu. 


Детайли за настаняването:

Настаняването в град Chengdu е в хостел в 4 или 6-местни стаи. Във всяка стая има климатик, а баните са общи на етажа.

Настаняването в консервационния център е в прилежащ реновиран хотел в стаи с 2 единични легла и собствен санитарен възел. Има безплатен интернет достъп. Хотелът се намира на 1100 метра надморска височина и е в непосредствена близост до центъра, в който ще доброволстваш.

Не се колебай да ни потърсиш, ако усещаш, че консервационният и рамножителен център за големи панди е следващата ти мечтана дестинация!

Галерия на Консервационен център за панди

Имаш още въпроси?

Град, в който ще се проведе консултацията