Както всеки един студент, заминаващ за първа година в USA и аз бях обвзета от страхове и предположения, в главата ми имаше хиляди въпроси без отговор. И ето, че след всичките приготовления, дойде денят на заминаването. Не се страхувах, че нещо ще се обърка. Бях сигурна в хората от Orange, които ми помогнаха с каквото можаха.

Пристигнах на летището. Сама. После се настаних в дома... В началото беше трудно – както всяко едно ново начало. Но в последствие разбрах, че ако имаш воля можеш да постигнеш всичко. Каквото и да вършиш, трябва да го вършиш с желание :)

Мисля, че имах огромен късмет, че за първа година моят работодател беше Wequassett Resort & Golf Club. Мога да кажа само положителни неща. Хората от там ме научиха на много. Те ми дадоха безценен опит в сферата на хотелиерството, в същия момент ме научиха как да работя в екип и как да си помагам взаимно с колегите. Научиха ме да ценя и себе си като работник. Посрещаха ме всеки ден с усмивка, държаха се приятелски с мен, не като шефове. Което безспорно те мотивира да даваш всичко от себе си в работата.

Намерих втора работа – Stop and Shop. Работих много усърдно и на двете места цяло лято. Намерих много нови приятели от целия свят, въпреки, че не вярвах. Те помагаха смените ми да минават по-бързо и по-лесно.

И ето, че накрая дойде момента, в който да се възнаградя. Нали все пак няма неоценен труд. Мечтата ми беше New York и ето, че се сбъдна. Имах възможността да се насладя цели 5 дни на красотата на най-невероятния град на планетата. До ден днешен гледам снимките от там и не мога да повярвам, сякаш е било сън. Горещо бих препоръчала на всеки един студент, който има възможността да ходи всяко лято на Work and Travel програмата, защото опитът който печелиш и нещата, които виждаш са просто безценни и няма друг начин да ги получиш.

Възползвайте се от възможността да видите красотата на света, той е толкова голям и шарен. Обогатявайте се, трудете се, намерете нови приятели, сбъднете мечтите с! Няма по-сигурен и лесен начин от това!

Обогатявайте се, трудете се, намерете нови приятели, сбъднете мечтите си
Кристияна Демиревска
Студент