Аристократична Виена

Виена – удивителна и аристократична, те поглъща изцяло от момента, в който се озовеш в нея. Седалище на няколко прословути династии и столица на две империи, Виена ти дава усещането, че се намираш в приказка с богато кралство, принцеси, много замъци, великолепни градини.

Още от пръв поглед обликът й вдъхва дълбок респект към многовековната й история и личности като Волфганг Амадеус Моцарт, Йохан Щраус, Франц Йозеф, Ото Вайнингер.

Виена е не само столица на Австрия, тя е столица и център на изкуството и културата в области като театър, опера, класическа музика и изящни изкуства. Елегантна, изискана, дисциплинирана и безкрайно организирана, Виена заема 1-во място сред 221 държави по света за най-добър начин на живот според последно проучване от май 2010г.

Домът на Хабсбургите съхранява грижливо оставеното наследство, което се изразява в готически катедрали, замък, дворци, музеи, богато украсени сгради на различни институции и оставя трайни следи в съзнанието и сърцето на всеки турист.

Транспорт до Виена

За да стигнеш до Виена, можеш да използваш всякакъв публичен и личен транспорт – автобус, влак, кола. Отнема около ден и половина. Orange ти препоръчва да се възползваш от изгодните предложения на авиокомпаниите. Резервация на самолетен билет можеш да намериш във всеки Orange офис. Колкото по-рано се сдобиеш със самолетен билет, толкова по-евтин ще е той.

Имаш още въпроси?

Град, в който ще се проведе консултацията