Берлин

История или най-новата технология, източна култура или западно течение, изкуство или спорт - всичко това е възможно в града с над 157 музея и 56 театри - Берлин. Това са малко от причините, поради които в този град нощуват над 25 милиона души всяка година. Няма значение дали пътувате за бизнес, спорт, туризъм или други цели, Берлин предлага всичко лесно и достъпно.

За града, който е оцелял в много битки и войни, историята е най-добрият свидетел. Споменат за първи път през 1183 година, много бързo се превръща в един от най-големите центрове на Германия и цяла Европа.

Транспорт до Берлин Пътуването до Берлин е още по-лесно. До там летят не само нискотарифните авиокомпании, но и Bulgaria Air. Независимо с коя авиокомпания предпочиташ да летиш, можеш да се обърнеш към нас за най-изгодния самолетен билет. Достатъчно е да посетиш наш офис или да потърсиш най-изгодната възможност в нашата онлайн търсачка. За всички български студенти в Берлин, ние предлагаме и специални цени за младежи и студенти. Ние можем да запазим за теб и за изгодно настаняване в немската столица.

Транспорт в града Естветвено, когато пътуваш в чужд град най-удобният вариант за предвиждане е с такси. Но въпреки големината си Берлин предлага безкрайни възможности за транспорт. В столицата на Германия действа единна система за таксуване в градския транспорт, разделена на три зони. Градският транспорт може да се използва денонощно и мрежата се простира до 20км извън административните граници на Берлин. Метро (U-Bahn), градска железница (S-bahn), трамвайна мрежа (Strassenbahn), автобуси и дори воден транспорт (Fährverkehr), са възможностите за транспорт, които предлага Берлин, а освен удобни те са и с най-евтините цени от останалите столици в Европа. Цените на билетите варират от 2.70 до 3.30 евро за еднопосочен билет, в зависимост от зоната, в която пътуваш.

Докато си в Берлин, не пропускай Бранденбургската врата

Това е най-известният паметник и символ на съединението на Германия. Построена през 1788 година, тя е висока 26 метра и широка 65 метра. На върха стои скулптура на четири коня и една богиня. Вдъхновена от състезанието на "богове" в епохата на древна Гърция, статуятя била отвлечена от Наполеон като "подарък" към френския народ за триумфа, но след няколко години скулптурата се завръща в Берлин, обаче с една промяна. Богинята носи кръст в ръцете си.

Зоологическата градина в Берлин

Zoologisher Garten е най-старата зоологическа градина в Германия, където могат да се видят над 1500 редки видове и около 17 000 различни видове животни. В нея освен жирафи, слонове, бели вълци и други животни има и аквариум, съдържащ редките видове на подводния свят. Зоопаркът е открит през 1844 година и привлича около 3 милиона посетители всяка година. Цената на билетите за посещение на зоопарка и аквариума за ден е между 10 и 20 евро за деца и възрастни.

Берлинската стена

Тази забележителност има най-голямо значение за Берлин в исторически план. Построена е на 13 авгсут 1961 година, за да раздели Берлин на две части и е била разрушена на 9 ноември 1989 година. Тази стена служи като символ, който показва разделението между два различни свята. Височината й е била 3 метра. След разрушението й през 1989 година много малка част от нея се е запазила и до днес и се посещава като исторически обект от милиони туристи.

Островът на музеите

Островът на музеите е уникален музеен комплекс в центъра на Берлин. На острова на река Шпрее в пет исторически сгради можете да се насладите на музей на изкуството от древността до деветнадесети век.

Ден или два в никакъв случай не са достатъчни, за да разгледате Берлин, затова трябва да си отделите поне седмица да се насладите истински на красотата на града.

Имаш още въпроси?

Град, в който ще се проведе консултацията