Рим

Всеки от нас не един път е слушал какви ли не чудновати истории за Рим - римската култура, архитектурата в града, възможностите за забавления. Колко ли пъти сме гледали снимки на наши приятели, които се връщат и разказват за Рим с неповторим блясък в очите, опиянени от красотата и виното.

Единственият начин обаче да почувстваш тази магия е да посетиш Рим!

Рим, Вечният град или Градът на седемте хълма, датира отпреди повече от 2800 години и е съчетание между наследството, оставено от древните римляни и творенията на съвременните граждани на италианската столица.

Легендата гласи, че градът е основан от братята близнаци Ромул и Рем, които били отгледани от вълчица в областта Лациум. Ромул бил и първият цар на Рим. След това по време на Римската империя, градът се превръща в най-могъщата и най-дългo просъществувала столица по онова време.

Транспорт до Рим Разбира се най-бързият и удобен начин е да се възползваш от самолетния билет, който Orange ще ти предложи на достъпна цена. Напоследък все по-често авиокомпаниите предлагат директни и евтини полети с продължителност около 2 часа.

До Рим можеш да стигнеш още с автобус или кола, което ще ти отнеме около ден и половина.

Имаш още въпроси?

Град, в който ще се проведе консултацията