Регистрация

Регистрирай се Вход

Orange.bg

Компания

Блог За нас Контакти

Студентските бригади ще останат и след победата на Тръмп

Work and Travel USA 10/11/2016 Магдалена Георгиева

3x5-FT-Polyester-US-FLAG-USA-American-Stars.jpg

Силният отзвук от резултатите за 45-и президент на САЩ все още не секва. Изборът, който американските граждани направиха, поражда много повече въпроси, отколкото отговори.

Един такъв въпрос силно вълнуваше и продължава да вълнува всички студенти отвъд океана още преди Доналд Тръмп официално да се нарече президент на Съединените американски щати. А именно – какво ще се случи със студентските бригади, ако Тръмп бъде избран за президент.

Към момента не съществуват никакви предпоставки програмите за културен обмен, обхващащи всички J-1 студенти, да бъдат прекратени. Това е еднозначният отговор, който получихме от нашите партньори в САЩ през изминалата нощ и в който ние искрено вярваме.

Програмите за културен обмен, и в частност Work and Travel, съществуват от 60-те години на миналия век. През този период всяка година броят заминаващи студенти прогресивно се увеличава, което не само че не ощетява икономиката на страната, а напротив – постоянно я стимулира.

Освен икономически, разбира се, студентските бригади допринасят за обогатяването на страната на неограничените възможности и в много други аспекти. Всички тези факти ни дават увереността да твърдим, че програмите за културен обмен не само няма да бъдат прекратени, а ще продължават да се развиват в положителна посока.

Затова, ако все още не си се записал за лято 2017 е време да го направиш. Виж всички наши проверени работни оферти за САЩ и прочети отзивите на състудентите ти!