Регистрация

Регистрирай се Вход

Orange.bg

Компания

Блог За нас Контакти

UKCAT - тестът за прием в медицински специалности във Великобритания

Study Abroad 27/02/2013 Мария Кънчева

ukcat-testat-za-priem-v-medicinski-specialnosti-vav-velikobritaniq.jpg

Безплатно явяване на UKCAT само с няколко клика онлайн!

Ако смяташ да кандидатстваш за медицина, стоматология или ветеринарна медицина в Обединеното Кралство за прием 2014, то несъмнено вече знаеш какво е UKCAT. Ако никога не си чувал за този тест, а си решил да се сдобиеш с медицинска квалификация в Обединеното Кралство, то е крайно време да се заинтересуваш повече за формата и начина на явяване на теста.

UKCAT- приемният тест за бакалавърските специалности медицина и стоматология във Великобритания

Голяма част от университетите се доверяват на теста, който проверява редица умения, считани за важни от приемащите институции. Добре е да се знае, че тестът служи единствено като допълнителна атестация на кандидатите. Неговата специфика помага на преподавателите да отсеят най-качествените кадри за своите медицински и дентални специалности. Броят на университетите, които използват UKCAT към момента е 26. А списъкът на програмите, които ще задължат кандидатите си да положат теста преди кандидатстване, подлежи на актуализация през май тази година.

Тестът трябва да бъде положен не по-късно от 4 октомври 2013 за всички бъдещи дванадесетокласници. За него няма специална подготовка, както и легитимни центрове, които предлагат такава. За да се предпазиш от нелоялни центрове, които предлагат подготовка за UKCAT, не вземай насериозно всеки, който твърди, че с тяхна помощ ще изкараш хубав резултат.

Цената на теста е както следва:

  • Държиш теста в ЕС между 1 юли 2013 и 31 август 2013 – 65 GBP
  • Държиш теста в ЕС между 1 септември 2013 и 4 октомври 2013 – 80 GBP

Ако късметът е на твоя страна, може да спечелиш безплатно явяване и да си спестиш тези суми. Всичко, което трябва да направиш е да създадеш профил в социалната мрежа Twitter и да следваш UKCAT. Печелившият ще бъде избран на произволен принцип, а наградата не може да се заменя за паричното й изражение и не подлежи на преотстъпване.

Краен срок за участие в жребия е 1 март 2013, а повече за теста и начина на регистрация може да научиш в най-близкия офис на Orange в страната.