Регистрация

Регистрирай се Вход

Orange.bg

Компания

Блог За нас Контакти

На полет разстояние от мечтаното образование

Study Abroad 08/10/2014 Марица Лазарова

new-york-film-academy-konsultatsiya-za-obrazovanie-v-chuzhbina.jpg

„Ние вярваме, че най-впечатляващата форма на изкуство в днешно време е движещият се образ“ – философия, която New York Film Academy следва още от откриването си през 1992г. Основана от продуцента Джери Шерлок, академията обучава възпитаниците си залагайки изключително много на практическата работа, което може би е една от причините всяка година от там да излизат новите звезди във филмовата индустрия. Традиционните лекции и занятия са буквално изнесени на снимачната площадка, но както казва и самият Стивън Спилбърг: „За да се научиш да правиш филми, трябва да започнеш да ги снимаш“. Освен него академията ежегодно се посещава и от други гост лектори като Анди Гарсия, Кевин Спейси, Бен Стилър и много други. Академията има кампуси в градове като Ню Йорк, Лос Анджелис, Москва, Мумбай, Сеул, Шанхай и Флоренция.

Тази година и едно българско момиче от Варна, ще може лично да се се поучи от големите звезди в тази индустрия. Силвестра Иванова завършва Първа английска гимназия във Варна, но мечтата й е да се развива във филмовото изкуство. Едва ли и тя самата някога е мислела, че ще продължи образованието си в едно от най-престижните училища в света. Но след много попълнени формуляри, успешно преминато визово интервю и спечелена стипендия от близо $10,000, тя заминава за едногодишна програма по Screenwriting в кампуса на академията в Лос Анджелис. Желаем й успех от все сърце и я очакваме с нетърпение да се завърне и да сподели впечатленията си от академията.

Посети най-близкия Orange офис, запази своята индивидуална консултация и разбери как да продължиш образованието си в твоя мечтан университет.