Регистрация

Регистрирай се Вход

Orange.bg

Компания

Блог За нас Контакти

Кандидатстудентска кампания след 15-ти януари

Study Abroad 31/01/2013 Лора Лалова

kandidatstudentska-kampaniq-sled-15-ti-qnuari.jpg

Кандидатстудентската кампания за бакалавърски и магистърски програми в чужбина е в своя разгар. След като най-важният избор на специалност и университет е направен, следва не по-малко важната подготовка на документи и надпреварата да се спазят крайните срокове. А тук разнообразието от възможности е голямо. Част от най-предпочитаните университети можете да разгледате тук.

Крайни срокове за Великобритания

Обмисляте да продължите висшето си образование в престижен университет във Великобритания, но не сте успели да кандидатствате до крайния срок на 15-ти януари? Не се притеснявайте. Възможността да подадете документите си за избраната програма в Обединеното кралство продължава до 30-ти юни. В този период голяма част от университетите приемат документите на кандидат-бакалаври за много от предлаганите специалности.А за тези от вас, които имат интерес в сферата на изкуството и дизайна, можете да осъществите мечтата си да учите на Острова, защото крайният срок за кандидатстване за тези програми е 24-ти март.

Крайни срокове за Холандия и Дания

Обратно на стария континент, университетите в Дания и Холандия очакват вашата кандидатура. Кандидат-бакалаврите, които са избрали университет в страната на Ханс Кристиян Андерсен, трябва да подадат своите документи до 15-ти март, когато е официалният краен срок. Същата дата трябва да си отбележат в календара и бъдещите бакалаври, които искат да учат в Холандия, където имате възможност да изпратите кандидатурата си до 1-ви април. А за кандидат-магистрите е важно да запомнят, че тези програми могат да имат различни крайни срокове в университетите и в двете държави. Затова най-добрият съвет би бил да организирате кандидатурата си възможно най-рано в първите няколко месеца на годината.

Имате въпрос или нужда от съвет за кандидатстването в чужбина?

Обърнете се към своя Orange консултант за повече информация и насоки за всеки етап от кандидатстването в чужд университет. В офисите на Orange, можете да получите експертна помощ при избора на университети и подготвяне на необходимите документи, както и информация за стипендиите, които предлагаме.