Регистрация

Регистрирай се Вход

Orange.bg

Компания

Блог За нас Контакти

Финансиране на магистратура в Англия

Study Abroad 21/07/2016 Цветелина Христова

na_graduating_students_promo.jpg

Образованието за кандидат-магистри във Великобритания вече е много по-достъпно за българските студенти. От учебната 2016-2017 година те ще могат да кандидатстват за заем в размер до £10 000, които се отпуска от Student Loan Company.

Стъпките, които трябва да следва всеки кандидат-студент, за да кандидатства за заема са следните:

  • Да попълни и изпрати правилно бланката за кандидатстване и сертификационен чеклист;
  • Да има отворена банкова сметка в Англия, по която да получи сумата от заема;
  • Да докаже, че е европейски гражданин чрез копие на документ за самоличност.

Крайният срок за кандидатстване за заема е 9 месеца след започване на програмата, но колкото по-рано бъдат изпратени документите, толкова по-добре.

Има две много важни особености на заема, на които трябва да се обърне внимание:

- студентите могат да кандидатстват за сума до £10 000, независимо каква е таксата им за обучение. Това дава възможност на студентите да използват част от заема, за да покрият и други разходи по време на обучението си. Например, ако такстата за обучение за година е £6000, студентите могат да използват разликата, за да заплатят общежитието си.

-друг важен аспект е фактът, че студентите получават сумата по собствена сметка и те преценяват как да разпределят финансите си. При заема за бакалаври обаче, Student Loan Company превежда парите директно на университета.

Условията за връщане на заема са идентични с тези при бакалавърсите степени - започва да се изплаща след завършване на образованието, при достигнат доход на студента над £404 на седмица.

Въпреки решението на Великобритания да излезе от Европейския съюз, не се очаква в близките 2 години това да доведе до сериозни промени по отношение на образованието на българите на острова.

Именно затова съветваме кандидат-магистрите да не се отказват от обучението си във Великобритания и да се възползват от чудесната възможност за финансиране на магистратурата им.

Нашите консултанти могат да ти помогнат през целия процес на кандидатстване, както за заема, така и за университета. Свържи се с нас и запази своята безплатна консултация сега!