Регистрация

Регистрирай се Вход

Orange.bg

Компания

Блог За нас Контакти

Езикови ваканции в чужбина

Езиковата ваканция, позната още и като  езиков лагер, е отлична възможност деца и юноши да прекарат лятната си ваканция по един по-различен и забавен начин, като в същото време подобрят познанията си по даден чужд език . От десетилетия тези ваканции се смятат за един от най-ефективните начини за обучение в допълнение на основния образователен процес в училище.


Обикновено в програмата са включени и разнообразни интересни извънкласни дейности като разходки, посещения на културни забележителности, или участия в различни мероприятия. При лагерите, обикновено освен изучаване на езика, има фокус и върху конкретен спорт (като конна езда, голф, футбол или тенис) с определен брой часове за усвояване на допълнителните умения.


Обикновено методологията на преподаване е базирана накомуникативния подход, като се цели усъвършенстване на четирите основни езикови умения – четене, писане, слушане и говорене. Запознаване с местната култура и бит е друг приоритет на тези програми. Групите включват между десет и петнайсет ученици, което предполага по-ефективен и балансиран учебен процес, в края на който всеки получава сертификат.
Занятията се провеждат от понеделник до петък, а събота и неделя е време за почивка и забавления. Обикновено всяка двуседмична ваканция включва една целодневна и две полудневни екскурзии.

Всеки на възраст между 9г. и 18г. може да участва в подобна езикова програма без значение от нивото, на което владее езика.  Специалистите на място в училището или предварително по имейл предоставят т.нар. placement test, който определя точно какво е нивото на курсиста и в каква група е най-добре да бъде включен, за да бъде максимално ефективно обучението му.

Езиковите ваканции позволяват  да се опознаят нови места, различна култура, да се посетят интересни забележителности. Но преди всичко деца и младежи практикуват усвоените нови умения в естествената за езика среда, което се оказва тяхното голямо предимство , когато решат да продължат образованието си в чужбина.

 

Езикови ваканции за деца и младежи

Летен езиков лагер| 20 уч.часа (45 мин) + 7 сесии

Английски Оксфорд Англия

Ваканционният курс по английски е идеалният вариант за съчетаване на езиково обучение в естествената му среда с... прочети още »

 

Летен езиков лагер| 20 уч.часа (45 мин)

Английски Гзира Малта

Летният езиков лагер се провежда в сърцето на Слиема, от 5 до 15 минути пеш от училищната резиденция. Младият... прочети още »